banner32

Murat Özkurt Mecliste Muharrem’i konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Meclis üyesi iş adamı Murat Özkurt Belediye yönetiminin Muharrem ayı orucu halkında hiç bir çalışma yapmadığını iddia ederek Kasım ayı meclis toplantısının son birleşiminde gündem dışı bir konuşma yaptı.

Murat Özkurt Mecliste Muharrem’i konuştu
İşte Meclis Üyesi Murat Özkurt’un meclis konuşması aynen yayınlıyoruz;

Sayın başkan, Değerli arkadaşlar Bu hafta içinde bir yas ve matem ayı olan Muharrem ’de tutulan 12 günlük orucu geride bıraktık.

Alevi geleneğinin temel taşı olan Muharrem orucunda ana muhalefet partisinin meclis üyeleri olarak bölgelerimizde yer alan, Alevilerin mabedi ve ibadethanesi olan Cem evlerinde vatandaşlarımızla oruç açtık.

Bizim dinimiz, İslamın temeli adalet ve eşitliktir. Bizler bu felsefe ile yetiştik bu felsefe ile siyaset yapıyoruz. Ama gördüm ki Basaksehir Belediyesini yöneten anlayış adaletten yoksun.

Karşılaştırmaktan son derece hicap duyuyorum ancak söylemeden de geçersem seçilmiş bir meclis üyesi olarak bana oy verenlere ihanet etmiş olurum.

Ramazan ayında belediyemiz 30 gün boyunca her mahallede iftar çadırı kurdu.

Yardim paketleri dağıttı. Özel programlar düzenledi bir ay boyunca bilbordlar kiraladı yaptığı her organizasyonun reklamını yaptı.

Ama aynı belediye yöneticileri Muharrem ayında sadece göstermelik bir panel düzenledi. Görüyoruz ki AKP’ nin genel siyaset anlayışı  hizmet makamı olan belediyeciliğin damarlarına sirayet etmiş.

Göstermelik Alevilik süreçleri işe yaramaz

Göstermelik acılım süreçleri ile Alevileri oyalayan hükümet bir yandan da , göstermelik panel yapan belediye diğer yandan da Asure günleri düzenleyerek Aleviliğin temeli olan Muharrem yasını popülist siyasete alet edenlere, Alevi bir kardeşiniz olarak sadece gülüyorum. 

Belediye yöneticilerimiz Muharrem ayını yas olarak görmeyebilirler buna itirazımız yok ancak şunu bilin ki vergilerini alıp harcadığınız Aleviler bu ülkenin en temel unsurlarından biridir.

Sizler ayrıştırıp,ötekileştirmeye devam ettikçe hükümetin yaptığı acılmlara, sizlerin düzenlediği panellere ne rağbet olacak ne de bu insanların haklarını iki cihanda ödeyebilecekseniz.

Kur’an ayetlerine aykırı hareket ediyorsunuz

Sizlerin bu adaletsiz, ayrıştıran politikalarınıza acıyorum.Kur’an-ı Kerim’de; “Ey iman edenler ! Allah için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi âdil davranmamaya itmesin. Adaletli olunbu, Allah korkusuna daha çok yakışan (bir davranış)’tır der.

Ama görüyorum ki sizler kutsal kitabin emirlerine bile karsı çıkar hale gelmişsiniz.

Yaratılanı yaratandan ötürü severim anlayışını terk etmişsiniz. Sırtınızda bunca kul hakki varken bu koltuklarda oturmanın bedelini inanıyorum ki Allah katında ödeyeceksiniz.

Bizler sizden fazla şey beklemekle hata yapıyoruz

Belki de bizler, sizlerin adalet anlayışından Fazla büyük şeyler bekliyoruz. Cem evlerine ucube diyen ve en tepede oturan zihniyetten tutunda, Sivas'ta insanları diri diri yakanları savunan avukat Mevlüt Uysal'in başkanı olduğu bir belediyeden Alevilere karşı bir eşitlik ve adalet beklemek bizim hatamızdır.

Herkese saygılar sunuyorum.
Murat Özkurt / CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyesi

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
YORUMLAR
nihat emeksiz
nihat emeksiz - 9 yıl Önce

Alevileri diri diri yakanları savunandan medet beklenemeyeceğinin yeni mi farkına vardınız.

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35