banner25

Kişiye Özel imar rantı buna denir işte

Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal ile eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, el ele vererek planlarda çevre halkının okul ihtiyacı için tahsis edilen arazinin önce fonksiyonunu değiştirmekle işe koyuluyor.

Kişiye Özel imar rantı buna denir işte
Pazarlık dinlenmeye takıldı Ali Karaaslan ve Vedat Aşçıoğlu 17 Aralık’da tutuklandı

17 Aralık   Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu ile göz altına alınıp günlerce sorgulanan iş adamı Ali Karaaslan ve  Vedat Aşçıoğlu’da sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Okul alanının fonksiyonu nasıl değişiyor ?

Bahçeşehir Pazartürk arkasında bulunan 36 dönümlük arsa planlara çevre sakinlerinin okul alanı olarak işlenmiş.

Buradaki rantı gören Başakşehir Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın belediyecilikten daha çok Emlakçılık yaptığı buradan da ortaya çıktı.

Başakşehir Belediye Başkanı ,Çevre ve Şehircilik bakanı ile el  ele vererek iman yarabbiden imar yarabbiye muhteşem bir geçiş yaparak 36 dönüm olan arsanın 5 dönümünü özel okul alanı yaptılar.

Arsadan geriye kalan 31 dönüm de konut alanı olarak  imar’a açıldı. Bu durum çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. CHP Başakşehir Belediye meclis üyeleri  bu duruma itiraz ederek süreci yargıya taşıdılar.

Ali Karaaslan’ın  bu yeri şu an 30 milyon dolar karşılığında satışa çıkardığı ifade ediliyor.

Gazeteciliğin vazgeçilmez bir unsuru olan soru sorma hakkımızı buradan da devreye geçirelim ?

1-Ali Karaaslan ve Vedat Aşçıoğlu’nun Başakşehir Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal ile ilişkisi nedir ?

2-Çevre halkının okul ihtiyacı için planlara işlenen 36 dönümlük arazi nasıl bir yöntem ile fonksiyonu değiştirilerek sadece minik bir kısmı özel okul alanı geriye kalan 31 dönüm de KONUT için imara açılabiliyor ?

3-Ali Karaaslan ve Vedat Aşçıoğlu’nun 17 Aralık’ta bu işlem için Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal ile yaptıkları telefon konuşmalarından dolayı gözaltına alınarak gülerce sorgulandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları bilindiği halde Mevlüt Uysal’ın da neden ifadesi alınmak üzere yargıya teslim edilmedi ?

4-Bu Arsanın Ali Karaaslan’a İmar değişikliği yapılıp satılmasından dolayı Çevre ve Şehircilik eski bakanı ile Başakşehir Belediye başkanı Av.Mevlüt Uysal’ın ne tür bir menfaati olmuştur ?

5-Kişiye özel yapılan bu değişiklik için bir belediye başkanı neden bu kadar riskli ve nizalı bir işin içinde yer alabilsin ?

6-Ali Karaaslan’ın şimdi 30 milyon dolara satışa çıkardığı ifade edilen arsanın ilgili kişiye maliyeti ne kadardı ?

7-İstanbul’un diğer 39 ilçesinden hiçbir belediye başkanı Başakşehir Belediye başkanı sayın Mevlüt Uysal kadar Emlak-İnşaat ve Gayrimenkul işi ile bu kadar yakından ilgilendikleri vaki midir ?

8-Mevlüt Uysal Belediye başkanlığı yapmak için mi seçildi yoksa Emakçılık yapmak için mi ?

9-Mevlüt Uysal’ın seçildiği zaman serveti ne kadardı şimdi ne kadar olmuştur ?

10-Başkan’a ait olduğu ifade dilen Yalova’daki 400 yataklı RİZOM oteli ile başkanın ne tür bir ilgisi vardır ? 

Bu konu ile alakalı daha sorulacak çok soru var ancak şimdilik bu kadarı ile yetinelim.


Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35