banner32

Karabat: UYSAL’Başakşehirlilere verdiği sözleri tutmuyor

30 Mart 2014 Belediye seçimlerinde CHP Başakşehir adayı olan Mali Müşavir Özgür Karabat CHP İstanbul 3.Bölge Milletvekili adayı sıfatı ile Bahçeşehir Gölet bölgesinde bulunan Şark Sofrasın Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal ‘ın 2016 yılı bütçesini eleştirdi. Ve Uysal’ın seçimde halka verdiği 70 sözün hiçbirini yapmadığını iddia etti.

Karabat: UYSAL’Başakşehirlilere verdiği sözleri tutmuyor
Özgür Karabat hazırladığı Bülten ile bir çok konu da Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal ‘ın hatalarını ve eksikliklerini gözler önüne serdi

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın da yönetiminde olduğu  Sıcak Yuva Vakfının yaptığı bir çok çalışmanın Başakşehir ile alakası olmadığı vurgulayan Karabat Güvercintepe Mahallesinde sokakta yaşayan çocuklardan bir tanesi sıcak yuva vakfından yararlandı diyemezsiniz dedi.

Başakşehir Times Haber Merkezi

Başakşehir İstanbul’ un 39 ilçesi içinde en büyük bütçeye sahip olan 3.ilçe olmasına rağmen Başkanın dikkat çeken tek bir projesini gösteremezsiniz. Bütçe gitmesi gereken yerlere gitmiyor.

Tahsil edilemeyen vergi zenginlerden mi alınamıyor ?

Belediyemiz Vergilerinin tahsilatında çok zayıf. Merak ediyorum tahsil edilemeyen vergiler acaba ilçede büyük arsa ve arazileri olan zengin iş adamlarına ait olan yerle mi ? Başkan  bunları halka açıklasın. Son üç yılda tahsil oranları hep düşmüş.2014 yılında tahsil edilemeyen vergiler % 40’ ı geçti.

Gölet Rant’a kurban mı ediliyor ?

Mevlüt Uysal  seçim vaadinde Gölet’in su alanını 2  misli park alanına 5 misli büyüteceğini söylemişti.Seçimden bu yana nerede ise iki yıl olacak ama hiç bir gelişme olmadı. Yani bu sözü de koskocaman bir yalan olarak karşımızda duruyor. Bahçeşehir’in nefes aldığı bir mekan olan Gölet betona teslim edilmesin diye başlatmış olduğumuz davaları kazandık ancak yapılan yerler yıkılmıyor. Yani belediye başkanı yargı kararlarını da dikkate almayacak gücü ve kuvveti kendisinde buluyor diyerek yaşanan duruma tepki gösteren Özgür Karabat ilçe belediyesi,Büyükşehir ve Hükümet bizde kimse bize bir şey yapamaz mantığı AKP’li belediyelerde hakim duruma gelmiş dedi.

Halkın vergileri talan ediliyor

Belediye BAKMER diye bir yer açmış buradan istifade eden bayan  sayısı 100’ü aşmaz ama harcanan  paranın haddi hesabı yok. Hakeza bilgi evlerine de ciddi b ir kaynak aktarılıyor ama ilçe olarak Anadolu liselerine verdiğimiz öğrenci sayısı belli diyerek buradan da yeterli verimin alınamadığını iddia eden Karabat belediye başkanı ortak akla ve eleşiriye önem vermeyerek her şeyi en iyi ben bilirim mantığı ile hareket ederek kaynaklarımızı çok verimsiz bir şekilde kullandığını ifade ederek bilimsel ve tartışılmadan tek bir kişinin kararı ile olan işlerde hata yapma şansı her zaman daha fazladır dedi.

Ramazan ayı için bütçe ayıran başkan Muharrem ayını pas geçti

CHP İstanbul 3.Bölge milletvekili adayı mali Müşavir Özgür Karabat hiçbir kesimin dini ihtiyaçlarına karımadıklarını ifade ederek Ramazan ayı için 150 bin kişilik iftarlar için bütçeye ödeme koyan belediye başkanı Mevlüt Uysal her nedense Muharrem ayında oruç tutan Alevi yurttaşlarımızı pas geçerek ayrım yaptığı net bir şekilde bu Muharrem ayında da göstermiş oldu dedi.

Hoşdere’ de Araplara 200 dönüm yer verildi iddiası

Bir çok AKP’ li belediyede olduğu gibi Başakşehir’de de rant odaklı çok proje var. Hoşdere de Araplar’a 200 dönüm ver verildiğini biliyoruz. Bu yer hangi şartlarda verildi ? Burada neler yapılacak halkın bunu bilme hakkı var. Gizli kapaklı işler yaparak halka yalan söylemek suçtur dedi.

Her Kapı Medipol ‘e çıkıyor 

Esra Albayrak ‘ın doktoru olan Fahrettin Koca’nın Kurucusu olduğu Medipol hastanesine her zaman piyango çıkıyor. TOKİ 5088 Parsel ‘de kayıtlı olan yeri Başakşehir Belediyesine hizmet alanı olarak verdi. Ve şerhe görme burası amacı dışında kullanılamaz dedi. Başkan Uysal bunu amacı dışında kulamaya lakınca TOKİ ilk kez bir AKP’ li belediye’yi dava etti.

Bilirkişi Soffa Bahçeşehir uygun değil dedi

Belediye başkanı Mevlüt Uysal  halka eşit hizmet edeceği yerde vaktinin büyük kısmını Emlak-İnşaat ve Turizm işine ayırmış durumda. Soffa Bahçeşehir’i yolun girişin yaptıran Mevlüt Uysal’ın bu eylemini dava konusu yaptık. Bilirkişi bizi haklı buldu.Ancak davanın nasıl olacağını bilemiyoruz.

Belediye Ziya Gökalp Mahallesinde yok satın aldı

Dedik ya başkanın uğraşısı emlak ve inşaat alanında olduğu için Ziya Gökalp Mahallesinde yol satın alarak bir çok yere hissedar oldu. Şu an 6 vatandaş dava açarak Mahallenin önemli bir kısmını satmak istiyor.  Halk evini arsasını satamıyor ipotek veremiyor.Ancak mahkeme onayı olursa bu işleri yapıyor.

Living Lab amacı dışında mı  kullanılıyor?

Dünya da Living Lab’larn amacı insanların düşüncelerini paylaştıkları bir platform olduğu halde Başakşehir’de belediye burayı farklı amaçlarla kullanıyor. Bizim amacımız her şeyin kanunlar ölçüsünde yapılması yönündedir.

Rami Kuru Gıda Sitesininin Başakşehir ‘e Gelmesini Başkan Uysal Engelledi 

Rami Kuru Gıda Sitesi Başakeşhir’e gelecekti ancak Başkan Uysal’ın bunu engellediği ifade ediliyor. Ne amaçla bunu yaptığını bilemiyoruz. Resneli çiftliği denilen bölgede TOKİ izni olmadan başkan 23 ayrı yere imar vermiş.

Dini Tesis alanı Neden TÜRGEV’ verildi ?

Planlarda dini tesis alanı olarak tescil edilen bir arsanın TÜRGEV’e 30 yıllığına  verilmesine tepki gösteren Karabat eğer CHP’li bir belediye başkanı dini bir tesis alanını bir vakfa verseydi acaba neler derlerdi merak ediyorum dedi.

Şamlar Tabiat Parkın’da AKP’lilere özel giriş kapısı yapıldı iddiası

Şamlar köyünde bulunan Tabiat parkında 6 tane giriş kapısı var.Bunlardan bir tanesi AKP’lilere özel olduğu biliniyor. Başkan bu davranışı ile ne yapmak istiyor anlayabilmiş değiliz.

Mevlüt Uysal’a bir çok alanda ilginç sorular soruldu ve suçlandı

Özgür Karabat bir çok konuda Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın halka verdiği 70  sözünü tutmadığını iddia ederek başkanı Yalova ve Çanakkale ‘de otel ve turizm işi ile de meşgul olduğunu ifade ederek eleştiri konusu yaptı.

Karabat,Başakşehir Kent Konseyi başkanı Zeki Ertürk tarafsız olması gerekirken sürekli sosyal medyada AKP propagandası yaparak AKP dışındaki parti seçmenlerine   Tweetleri ile hakaret etiğini iddia ederek bundan sonra bu zata daha yakın bir şekilde takip altına alacağız dedi.

Üç saat süren toplantıda Başakşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın  30 Mart 2014 yerel yönetim seçimlerinden bu yana yaptığı veya yapamadığı bir çok konu masaya yatırıldı. 

Toplantıya kimler katıldı ?

CHP Başakşehir ilçe başkanı sanayici iş adamı Kazım Özeren, yardımcıları Duran Bozkurt,Emine Arslan Akbulut,Sami Balcı,Ahmet İlerigözcübaşı CHP Başakşehir Belediye meclis üyeleri, Abdulhadi Akmugan,Murat Özkurt,Cemal Solmaz,Erdoğan Dulkadir,Zeynel Yılmaz,Mimar Hilal Erbakan,Harettin Özbakır,Naci Çecen ve eşi Dilek Karabat  başta olmak üzere çok sayıda basın mensubu Özgür Karabat’ın toplantısını takip etti.

Haberin görüntülü halini izlemek isterseniz www.istanbultimes.tv yi ve You Tube kanalımız olan İstanbultimeshaber.den de izleyebilirsiniz.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35