banner29

Kafkas Halk Dansları Topluluğu coşturdu

Çınar Kongre merkezinde düzenlenen Kafkas Gecesinde sahne alan “İstanbul Kafkas Halk Dansları Topluluğu” müzik ve danslarıyla Başakşehirlileri coşturdu. Geceye Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dİkbaş, Kültür Müdürü Basri Akdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kafkas Halk Dansları Topluluğu coşturdu
 Çınar Kongre Merkezinde, Tarihçi-Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun da konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Yetenek Sizsiniz Yarışmasında ikinci olan “Kafkas Halk Dansları Topluluğu” izleyenlere keyifli ve coşku dolu anlar yaşattı.

Kafkas Gecesi’nde ilk olarak konuşma yapan Elbruz Derneği Başkanı Yusuf Taş, Türkiye’de Kafkasyalı bir çok halktan insanın bulunduğunu, Türkiye’nin herhangi bir ili kadar yakın olan Kafkasya halkları hakkında bilgiye sahip olmadığımızı söyledi. Taş; “Kafkasya’da hala Rus zulmü altında bulunan kardeşlerimiz var ve onların yanında olmak bizler için bir borçtur.” dedi.

“Osmanlının torunlarına, zamanında dedelerinin yapamadığını yapmak düşüyor”

Elbrus Derneği Başkanı Yusuf Taş’ın ardından mikrofonu alan tarihçi yazar Yavuz Bahadıroğlu; “Rusya’nın Kafkas halkları üzerinde yıllardır uyguladığı politikaları ve sonuçlarından bahsetti. Bahadıroğlu;” Kafkas halkları tarihten bugüne karşısında kim olursa olsun, varlık mücadelesi sürdürüyor. Bu mücadelede suçlu sadece Rusya değil ona el uzatmayan Osmanlı’nın torunları da bundan sorumludur. Tabiî ki Osmanlı sürgünde Kafkasyalılara vatanını açmış ve sahip çıkmıştır. Fakat savaş esnasında destek olmak da çok önemlidir. İşte bugün Osmanlının torunlarına düşen zamanında dedelerinin yapamadığını yapmak Kafkasya’ya destek vermektir. İnsanları güçsüz kılabilirsin.

Onları umutsuzluğa düşüremezsen devlet kavramını yüreklerinden çıkarmadığın sürece bir gün mutlaka dirilir ve başarırlar. İşte bu noktada bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Bunun desteklenmesi gerekiyor. Birazdan izleyeceğiniz Kafkas danslarında izleyeceksiniz. Son derece hızlı hareket ederler. Çünkü Kafkasya’da hızlı hareket etmezseniz ölürsünüz. İşte o hızdır Rus ordularını mağlup eden.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Kafkas Halk Dansları Topluluğu birbirinden renkli ve güzel gösterileriyle izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösterinin ardından Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş grup üyelerine çiçek takdim etti.

“Başakşehir’i bu kadar kısa zamanda bu kadar gelişmiş görmek şaşırttı”

Gösteri çıkışında bir açıklama yapan grubun Sanat yönetmeni Okay Dede; 1989’den beri ağırlıklı Kafkas dansları yapıyoruz. Şu ana kadar 100’e yakın dans sergiledik. Grubun üyeleri hepsi meslek sahibi ve dansı seven insanlar. Başakşehir’i ve Çınar Kongre merkezinde ilk kez gösteri yaptıklarını hatta ilk kez geldiğini belirterek, buranın bu kadar kısa zamanda gelişmesine çok şaşırdım. Kongre merkezi kültürel ihtiyaçlara cevap verecek mimarisi, salonu ve seyirciyle yakınlığı açısından çok beğendim.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35