banner32

Ertemel'^den Açıklama var

Kısa bir süre önce Bahçeşehir'de bulunan Prestige Mall AVM'nin sahibi olduğunu söyleyen Av.Mansur Toğçuoğlu tarafından yapılan basın açıklamasından sonra bu konuyu sayfalarımıza taşımıştık. Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Ertemel'in Avukatı Yusuf Ertemel tarafından haber merkezimize cevap ve düzeltme yazısı geldi. Bahse konu haberi yayınlamadan önce Belediyeyi aramış ve bu iddialara karşı cevapları olup olmadığını sormuştuk. O süreçte açıklama yapmayan Belediye'nin daha sonra açıklama göndermiş olması halinde Yayınlayacağımızı bahse konu haberimizde ifade etmiştik işte verdiğimiz sözümüzün bir gereği olarak Nurettin Ertemel cevabını aynen yayınlıyoruz.

Ertemel'^den Açıklama var
BAŞAKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI NURETTİN ERTEMEL'  DEN

CEVAP VE DÜZELTME

www.basaksehirtimes.com internet adresinden yayın yapan aynı isimli internet sitesinde,//www.basaksehirtimes.com/basaksehir/uysalin-yardimcisi-ertemel-hakkinda-sok-suclama-h4273.html url adresiyle  yayını halen devam etmekte olan 26.02.2017 tarihli   “Uysal’ın Yardımcısı Ertemel Hakkında Şok Suçlama" başlıklı haber ve  yorumlar  içerisinde; müvekkil NURETTİN ERTEMEL ve BAŞAKŞEHİR BELEDİYESİ hakkında birtakım iddialar ileri sürülmüş olup bunlar gerçekdışı  beyanlar ile süslenerek  müvekkilin kişilik haklarını ve siyasi itibarı ihlal edilmiştir.

Söz konusu Prestige Mall isimli Alışveriş Merkezinde; gerçekleştirilen mühürleme işlemleri  haberde beyanlarına dayanılan  AVM sahibi Mansur Topçuoğlu’nun yanlı ve asılsız beyanlarının aksine yasal yönetmelik hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Mühürleme işleminin yasal dayanağını 9027 Sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin “İşyeri Açılması” başlıklı 6.md. sinde düzenlenen “ Yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz. “hükmü oluşturmaktadır.

Haberde konu edilen Prestige Mall AVM de bulunan iş yerlerinden 48 adet işyerinin ruhsatı bulunmakla birlikte, 6 adet işyerinin ise ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edilmiştir. Bu konuda AVM de bulunan ruhsatsız işyeri yetkililerine 23.11.2016 tarihli tebellüğ İlmuhaberi ile işyerlerini 3 gün içerisinde gerekli emniyet tedbirlerini alarak mühürlemeye hazır hale getirilmesi aksi taktirde 9027 Sayılı İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğin 6.md.si uyarınca faaliyetten men edilecekleri ihtar edilmiştir.

Bu konuda işyerlerine tebellüğ İlmühaberinde 3 gün süre verilmesine rağmen bu süre aşılarak,  belediye ekiplerince ruhsatsız iş yerlerinin mühürlemeye hazır hale getirilmesi için neredeyse  3  ay beklenmiştir. Fakat gereğinin yapılmaması üzerine 9027 Sayılı Yönetmelik hükümleri uyarınca 23.02.2017 tarihinde kanunen yetkili Başakşehir Belediye Başkanlığı’nın Zabıta Ekiplerince Prestige Mall AVM de bulunan ruhsatsız iş yerleri faaliyetten men edilmiştir. Ayrıca yine ruhsatsızlık nedeniyle mühürlenen dükkan sahipleri 28/0/2017 tarihinde  ruhsata başvurmuş olup, bu yerlere YAPILAN İŞLEMİN HUKUKA UYGUNLUĞU ZATEN ZIMNEN KABUL EDİLMİŞTİR.

Bu başvuru ayrıca RUHSATA İLİŞKİN OLARAK İLÇE BELEDİYESİNİN YETKİLİ OLDUĞUNUNDA ZIMNEN KABULÜ OLUP, haberde geçen ifadelerin ne denli  GERÇEK DIŞI OLDUĞU AÇIKÇA KENDİ BAŞVURULARI İLE ORTAYA ÇIKMIŞ OLMAKTADIR.

Buna rağmen ruhsatsız işyerlerinin sahibi olduğu AVM de faaliyet göstermesine göz yuman ve bu şekilde yasaları çiğneyen Mansur Topçuoğlu tarafından bu işlemler müvekkilin  rüşvet suçu işlediği ve  Belediye ve Belediye Başkanının terör örgütü gibi hareket ettiği şeklinde iftiralar atılarak hukuka aykırı bir şekilde lanse edilmiş, ihtara konu haberde“Uysal’ın Yardımcısı Ertemel Hakkında Şok Suçlama" başlığı ile halkı yanıltacak şekilde yer almıştır. Müvekkil ve Başakşehir Belediye Başkanı  bu şahıs hakkında savcılık şikayetini yapmış olup, ağır tazminat davaları da dahil  her türlü hukuki hakları da eksiksiz olarak kullanılacaktır.

Tamamen asılsız bir iddia ile müvekkilin şeref ve haysiyetine ağır saldırı niteliğinde olan bu sözde beyanları müvekkile dahi sorma gereği yada izahat istemeden sitenize taşınması ilkeli ve dürüst habercilik iddianızla da bağdaşmamakta olup,

Bağımsız demokrasilerde 4. erk olarak nitelenen medya aracılığıyla, kendi vehim ve fikirlerinden başka bir dayanağı olmaksızın, yapılan bu saldırı ve mesnetsiz iddialar hakkındaki cevap ve düzeltme beyanımızı -her türlü şikayet ve tazminat talep hakkımız saklı kalmak kaydı ile-  saygılarımızla kamuoyuna arz ederiz.

NURETTİN ERTEMEL
Vekili Av. Yusuf ERTEMEL   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35