banner25

CHP Başakşehir meclis üyeleri salonu terk etti

Başakşehir Belediye Meclisi Bahçeşehir’de yapıldı. Belediyenin 2012 yılı faaliyet raporu CHP’nin sert muhalefetine rağmen Ak Partinin oy çokluğu ile geçti. Belediye başkanı Mevlüt Uysal 2012 yılı geçtiği halde bu seneye yönelik atıflarda bulunması başkanın kafası çok karışık yorumlarına neden oldu.

CHP Başakşehir meclis üyeleri salonu terk etti
Bektaş Ulusan’ın muhalefeti başkanı çıldırttı
 
2012 yılı faaliyet raporunda yazılan bir çok konuya gerekçeli bir şekilde itiraz eden CHP grup başkan vekili Bektaş Ulusan meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada şunları söyledi “Belediyenin hazırlamış olduğu 2012 faaliyet raporunda bir çok şey gerçeği yansıtmıyor.
 
İstanbul Times Haber Merkezi /Özel Haber

Deniliyor ki şeffaf ve katılımcı bir belediyecilik yapıyoruz  kesinlikle böyle bir şey yok. Bakınız şu an burada bile kameraları ile gelen basın mensuplarına çekim yapıp halkın haber alma özgürlüğünü elinden alıyorsunuz dedi.

Belediye başkanı Mevlüt Uysal bir saat on dakika yaptığı konuşmaya ses çıkarmayıp dinleyen Meclis başkan vekili Osman Gıdık CHP grup başkan vekili Bektaş Ulusan’ın yarım saat konuşmasını çok bularak müdahale etmesi ortamı gerdi. 

Belediye başkanı bir saaten fazla konuştu itirazlarına meclis başkanı yasa belediye başkanına konuşma sınırlaması getirmemiş ama gruplara en fazla yirmi dakika sınırı getirilmiş siz 35 dakika konuştunuz lütfen sözlerinizi toparlayın demesinden sonra CHP meclis üyeleri madem ki bizi konuşturmuyorsunuz o halde bizde meclisi terk ediyoruz diyerek toplu alarak ayrıldılar.
 
Daha sonra iki CHP’li meclis üyesi yeniden salona girerek Belediye başkanı ile karşılıklı söz sataşmasına girdiler.  
 
Başkan Uysal TETİKÇİ bir gazeteci almışlar yanlarına diyerek yayın grubumuza hakaret etti
 
Bektaş Ulusan’ın hiç bir belediyede olmayan basın’a kamera ile meclisi takip etme yasağı sadece Başakşehir’de var bu halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlamıyor mu sözüne cevap veren belediye başkanı şunları söyledi” Başakşehir’de 15 tane gazete var CHP yanına bir TETİKÇİ gazeteci almış bu gazeteci dört yıldır hakkımda hiç iyi bir haber yapmamış ve ben buna saygı duyacağım diyerek basın mensubunun gözüne baka baka hakaret etti.
 
Hüseyin Çetiner başkan’ın çirkin sözü için ne dedi ?
 
“Başakşehir başta olmak üzere dört tane gazetemiz  ile İstanbul’a yönelik altı yıldır ilkeli ve her grup ve partiye eşit mesafede yayın yapıyoruz. Başakşehir belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın bana TETİKÇİ sıfatını layık bulması gerçeği yansıtmıyor. Ama biz haberlerimizle ve makalelerimizle başkanın BECERİKSİZLİĞİNİ  göz önüne seriyoruz.
 
Gazeteci olarak sorduğumuz sorulara cevap veremeyen Uysal cahil insanların yaptığı gibi bizlere sıfat takarak sorularımızdan kaçabileceğini düşünüyor ama bu mümkün değil.  Çünkü bir gazeteci soru sormayı bıraktığı an onun gazeteciliği bitmiş demektir.
 
Çetiner konuşmasına şöyle devam etti “Başkan Başakşehir’e yönelik gazetecilik yapan  15 tane gazete var diyor. Bırakın 15’i bana gerçek manada gazetecilik yapan (T.C.Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğünden alınmış Sarı basın kartı olan 3 tane yerel gazeteci ismi verebilir mi ?)  kaç tane basın mensubu ismi verebilir.
 
Başakşehir’in en eski ve en etkili yayın kurulu olduğumuzu gören  başkan bize karşı rakip çıkarmak adına birkaç kişiye gazete kurdurdu ama bunların etki ettiği kişi sayısını başkan çok iyi biliyor.  
 
ilçede 15 tane özgür gazete varsa neden 80 müteahhitin belediyeyi bastığını
bir tek biz haber yaptık o zaman ?

Halk dertlerini korkusuz bir şekilde gündeme getiren gazeteleri sahiplenir. 80 tane müteahhit belediyeye baskın yaptı mademki ilçeye yönelik yayın yapan on beş tane bağımsız gazete var idiyse neden hiç birisi muhteşem bir haber olan bu olayı yayınlamadı ? Başkan’ın sinir sistemleri bozulmuş. Seçime 11 ay kaldı ama adayların netleşmesine 7-8 ay gibi bir süre olduğunu bilen başkan atraksiyon üstüne atraksiyon yaptığı halde yine de  bu durum başkanı gerginleştiriyor.

Bizim kendisi ile alakalı hiçbir olumlu haber yapmadığımızı iddia edecek kadar önyargı ile hareket eden belediye başkanına arşivlerimizde kendisi ile alakalı yapılan 155 tane olumlu ve takdir edici haberi göstermeye hazırız.
 
Çetiner Uysal’a daha dün yaptığı basın toplantısı dahil bizi beş yıldır  hiçbir etkiliğine davet edip etmediğini kendisine sormak isterim dedi. Emeğe saygı duymayan ve herkesin önünde el pençe durmak zorunda olduğuna inanan başkanın kendisine ayrı bir dünya aramasını tavsiye ediyorum diyen Hüseyin Çetiner çok yakında Belediye başkanı Mevlüt Uysal’ın burada yaptığı hata ve yanlışları hem “Şehreminlikten Başkanlığa” isimli kitabından hem de Ak
Parti üst yönetimine ulaştırılacak BAŞAKŞEHİR TİMES  gazetesi özel sayısı ile Mevlüt Uysal’ın nasıl bir kalp kırma makinesine dönüştüğünü detaylı olarak anlatacağını ifade etti.
 
Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
mert
mert - 11 yıl Önce

ne oldu hergazate senımı yazacaktı?basaksehır tımes gazetesi adam gibi gazate nıyemı dogruya dogru yanlışa yanlış ,,YA SEV YA TERKET ,

SIRADAKİ HABER

banner34

banner35