banner32

Başakşehir’den Erzurum’a Kardeşlik Köprüsü

Başakşehir Oyakkent İlköğretim Okulu, Başakşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla yeni yapılan Konferans Salonu’nun açılışını yaptı. Açılışta, Doğu ve batı arasındaki kardeşlik köprüsünün pekiştirilmesi amacıyla yola çıkan “Kardeşim Olur musun?” sosyal sorumluluk projesi de tanıtıldı.

Başakşehir’den Erzurum’a Kardeşlik Köprüsü
Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baltacı’nın yanı sıra veliler ve öğrencilerin katıldığı açılışta “Kardeşim Olur musun?” Sosyal sorumluluk projesi de tanıtıldı. Başakşehir Kaymakamı Cevdet Can projeden duyduğu memnuniyeti belirterek projenin tüm okullara örnek olmasını diledi. Açılışta Oyakkent İlköğretim okulu öğrencileri şiir okudu ve pandomim gösterisi sergilediler.

Projeye öğrenci ve velilerden büyük ilgi
Başakşehir Oyakkent İlköğretim Okulu ocak ayında “Kardeşim Olur musun?” projesi kapsamında Erzurum Köprüköy İlçesi Sarıtaş Köyü ile kardeş okul oldu. Oyakkent Okul Aile birliği, velileri ve öğrencileri, kardeş okullarının ve öğrencilerinin mont, bot, giysi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan ihtiyaçlarını temin etmek için kolları sıvadı. . Okul yönetimi, okul aile birliği ve öğrencileri tarafından ayrıca okul ihtiyacı olan; 4 adet sınıf panosu,2 adet temel harf panosu, 2 adet sayı panosu, okulun perdeleri, sınıf kitaplığı için kitaplar, ,askılıklar ve diğer ihtiyaçların bulunduğu yardım paketleri hazırlandı. Malzemeleri kardeş okulu ziyarete giden Oyakkent Okul Müdür Yardımcısı Erkan Elmas ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yunus Emre Kalkan, okul idarecilerine ve öğrencilere bizzat teslim ettiler.

Amaç öğrenciler arasında gönül köprüsü kurmak
Oyakkent İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yüzgül; projeyle ilgili olarak, “Hayata geçirdiğimiz bu proje ile ülkemizin doğusu ile batısı arasındaki kardeşlik köprüsünün pekiştirilmesi amaçlanmıştır. Projemizin hedefi öğrencilerimizin daha zor şartlarda yaşamını ve eğitim hayatını sürdürmekte olan kardeşlerini görmesi, tanıması, empati kurabilmesi ve ihtiyaç doğrultusunda fikir ve malzeme alış-verişinde bulunmaktır. Bu vesile ile öğrenciler arasında gönül köprüsü kurulması amaçlanmıştır.” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35