banner25

Bahçeşehir’in Bir Tek İsmi Kaldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Başakşehir ve İBB Meclis Üyesi Serdar Bayraktar; hazırladığı yazılı soru önergesi ile Bahçeşehir’in Gölet Sınırına yapılması düşünülen projenin 6 civarındaki emsal değeri ile ismi Bahçeşehir olan bir yerde İstanbul’da yoğunlukta benzersiz projeler arasında olacağını ...

Bahçeşehir’in Bir Tek İsmi Kaldı
Başkan Kadir Topbaş’a, "Oluşacak 10.000 kişiyi aşkın yoğunluk konusunda trafik, doğalgaz, temiz ve pis su vb. altyapılarla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler nelerdir?” sorularını sordu.

 

Bahçeşehir’in Bir Tek İsmi Kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin 2012 yılı 14 Mart Çarşamba günkü birleşimi gerçekleşti. CHP İBB Meclis Üyeleri Serdar Bayraktar, Mehmet Yıldız ve Mutlu Koyunoğlu imzaları ile İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yazılı cevaplaması isteği ile verilen yazılı soru önergesinde şunlara değinildi.


Bahçeşehir’in Gölet Sınırına; 378.000 metrekare inşaat alanına sahip, 150 metre yüksekliğinde 42 katlı bir kule, 264 dairelik residence, loft daireler,  ofis ve hastane bloğu,  174 adet açık dükkân ve mağaza ile 403 mağazalık bir alışveriş merkezi yapılacak. 10.000 kişiyi aşkın yoğunluk konusunda trafik, doğalgaz, temiz ve pis su gibi altyapı sorunu nasıl çözülecek? Çevre parsellerde ve park alanlarında zorunlu özellik ve fonksiyon değişiklikleri olacak mı?

  “Bilindiği gibi geçtiğimiz yıllarda, önceden TOKİ’ ye ait Bahçeşehir’in Gölet Bölgesi sınırındaki, (271 ada 7,8 parseller) 67.900 metrekare arsa üzerinde plan tadilatı yapılmış, 378.000 metrekare inşaat alanına sahip,150 metre yüksekliğinde 42 katlı bir kule, 264 dairelik residence, 30 adet loft daire, 7 katlı ofis ve hastane bloğu, 5 katlı butik otel, 174 adet açık dükkân ve mağaza ile 403 mağazalık bir alışveriş merkezinin LUXIST adını taşıyan proje kapsamında yapılacağı öğrenilmiş idi.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde ilgili ana şirketlerden birisinin yaptığı açıklamalardan, Luxist Projesinin temelinin 2012 yılında atılacağı, 398.000 metrekare inşaat alanına sahip olacağı, 2015 yılından itibaren teslimlerin başlayacağı anlaşılmaktadır. Açıklıkla görüleceği üzere söz konusu proje 6 civarındaki emsal değeri ile ismi Bahçeşehir olan bir yerde İstanbul’da yoğunlukta benzersiz projeler arasındadır. 

Bu kapsamda;

1. Bu yapı ile ilgili avan proje İBB ilgili birimlerinde onaylanmış mıdır?

2. Avan proje onaylanırken plandaki emsalin üzerine çıkılmasını sağlayacak bir uygulama yapılmış mıdır?

3. Yapılan açıklamalarda görülen ve plan tadilatı yapılmadan ortaya çıkan inşaat alanındaki artış değeri hangi gerekçeden kaynaklanmaktadır? İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilgili birimleri nezdinde değerler nedir?

4. Anılan proje için verilmiş bir inşaat ruhsatı var mıdır? Yapılacak yapı ve fonksiyonlarına ilişkin detaylar nelerdir? (Ruhsat ve ilgili dokümanların varsa bir örneğinin tarafımıza verilmesini)

5. Oluşacak 10.000 kişiyi aşkın yoğunluk konusunda trafik, doğalgaz, temiz ve pis su vb. altyapılarla ilgili olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı önlemler nelerdir? Yollarda, çevre parsellerde ve park alanlarında zorunlu özellik ve fonksiyon değişiklikleri neler olacaktır?



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35